• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

I Diada Missionera

La Delegació diocesana de Lleida ha tancat el curs amb la I Diada Missionera. Una cinquantena de persones s’han aplegat a les instal·lacions de la Cova del Pare Palau d’Aitona. Agents de comunitat, animadors de comunitat i preveres; s’han trobat durant el dissabte 20 de juny, al matí. 

La Delegació de Missions els havia convocat sota el lema “estem cridats a sembrar”.  La diada s’ha obert amb les paraules de benvinguda de la delegada, Caritat Mercadé; que ha passat la paraula al nostre Bisbe Joan. En les seves paraules d’obertura, el Bisbe ha fet referència a la Missió universal de l’Església; actualitzant el concepte de missions a la Missió evangelitzadora de tot batejat.

A continuació dues persones han compartit el seu testimoni de vida en relació a la Missió. Per una banda, Alexis Bueno, jesuïta; dos anys missioner al Txad i diverses vegades  acompanyant  joves en curtes experiències d’estiu missioner, al mateix país. Després, Càrol Garcia; membre associat de les germanes de Nostra senyora d’Àfrica; amb experiència com a missionera a diversos països africans, acompanyant a  malalts de sida. Actualment com a missionera al poble on viu, Almacelles.

Durant el matí hi ha hagut una estona pel treball per grups, en el que els participants han pogut explicar-se la tasca pastoral que duen a terme.  Aquest ha estat un moment especial, en el que s’han pogut intercanviar experiències i fer créixer el vincle entre ells.

Abans de finalitzar, amb les paraules  del sr. Bisbe; des la delegació de Missions s’ha encoratjat als participants a continuar la seva tasca amb esperit missioner. Al mateix temps, se’ls convida a tenir en compte les propostes de la Delegació, de cara a introduir la dimensió missionera ad gentes en les activitats quotidianes de les comunitats que acompanyen.


Tot els participants han mostrat una gran satisfacció per la jornada viscuda, per l’ambient de germanor que s’hi ha respirat. I han demanat a la Delegació de Missions que continuï preparant trobades d’aquest tipus.  La delegació agafa el repte i us espera el curs vinent.
 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!