• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

EL PARE JOSEP MARIA ABELLA , ENS ESCRIU DES DEL JAPÓ "La pandèmia no s’ha oblidat de nosaltres. La vivim aquí al Japó amb al mateixa preocupació que tots vosaltres"

Josep Maria Abella , missioner claretià al Japó , Bisbe de la diòcesis de Fukuoka, ens parla de la pandèmia la japó

El pare Josep Maria Abella , missioner claretià de Lleida ,ens ha escrit  explicant una mica la situació que ara mateix estant vivint a causa de la pandèmia  a la seva diòcesis de Fukuoka , al Japó

biografia Pare Abella 

"La pandèmia no s’ha oblidat de nosaltres. La vivim aquí al Japó amb al mateixa preocupació que tots vosaltres" Així es com el Bisbe Abella comença la carta que ens envia i on ens explica quina és la situació ara mateix al japó, centrat en la seva diòcesis.compartim amb vosaltres la carta del Bisbe Abella.

Covid-19 al Japó

 

Ja fa força temps que em va arribar el vostre missatge. Malauradament, la situació continua i sembla que no faig tard amb aquestes ratlles que us envio.

 

La pandèmia no s’ha oblidat de nosaltres. La vivim aquí al Japó amb al mateixa preocupació que tots vosaltres, tot i que aquí les mesures decretades per les autoritats no siguin tan estrictes. Hi ha hagut un treball seriós per fer prendre consciència a la gent de la magnitud i la perillositat de la pandèmia. La insistència dels mitjans de comunicació social i de les escoles sobre el tema i moltes altres iniciatives han anat donant el seu fruit. No hem tingut tantes infeccions i morts com en altres bandes, però, tot i així sempre seran massa. Hem vist créixer les xifres dels contaminats pel virus. Les persones que han mort a causa del COVID-19 han passat del miler fa pocs dies. La població del Japó és de 126.000.000 d’habitants. Les escoles van estar un parell de mesos sense funcionar tot i que moltes van seguir treballant “on-line”. Les Universitats continuaran fent-ho fins a final d’any.

 

Aquí les autoritats, per llei, no poden imposar el confinament. Tan sols el poden recomanar i mirar de convèncer a la gent per tal que l’assumeixi. Moltes empreses han optat pel treball on-line. S’han suprimit vols i els nombre de trens s’ha reduït a la meitat. Els responsables de la salut pública no paren de recomanar que es mantingui la distància física entre les persones, que es faci servir la mascareta i que no ens oblidem de rentar-nos les mans un munt de vegades al dia.

 

A l’Església vàrem suprimir la celebració pública de l’Eucaristia durant tres mesos i ara mirem de mantenir tots els protocols i recomanacions de les autoritats en les nostres assemblees litúrgiques i reunions. Qui sap si haurem de tornar a suprimir la celebració.

 

Enguany s’escau el 75 aniversari de les bombes atòmiques de Hiroshima i Nagasaki. No hem pogut fer-ne memòria tal com ho havíem preparat. Uns quants bisbes ens vàrem trobar a Hiroshima el dia 6 d’agost per pregar per la pau i renovar el nostre compromís per treballar-hi. Tot ho hem anat transmetent per internet. Han estat molt nombroses les persones que ho han seguit.Bisbes a Hiroshima

 

 

No cal dir que moltes economies familiars s’han vist greument afectades per la crisi. Hem mirat de fer-nos propers als immigrants que es troben sempre en inferioritat de condicions i que, tot i voler, no poden tornar a la seva terra perquè ni tan sols hi ha possibilitat de viatjar.

 

Hem estat testimonis de moltes accions solidàries que ens obren el cor a l’esperança. El COVID-19 no pot apagar la capacitat d’estimar que hi ha en el cor de les persones; més aviat l’ha despertada d’una manera nova.

 

Ens sentim solidaris amb tothom i volem seguir posant la vida al centre de la nostra preocupació. Aquesta fou l’actitud la conducta de Jesús.

 

Josep M. Abella

Missioner claretià

Bisbe de Fukuoka (Japó)

 

 

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!